Stoke-Newcastle

Med ett stenhårt skott gav Shaqiri Stoke tre viktiga poäng. Tre raka segrar och Stoke kan fortsätta att drömma om Europaspel.

Det är en ruggig kväll i Stoke. Några plusgrader, blåsigt och regnskurar. Stoke som har två raka segrar i ryggen öppnar självsäkert. Men Newcastle har inga större svårigheter att  hålla Stoke ifrån sig under de första tio minuterna och ser farliga ut när de kommer framåt. Stoke tar dock över spelet allt mer. Imbula har kommit in fint i truppen och han gör få misstag på mittfältet.  Kombinationen Afellay och Imbula på mitten och Arnautovic och Shaqiri i anfallet fungerar riktigt bra.

Trots spelövertaget kommer inte Stoke fram till klara mållägen. Ett bekymmer de har haft hela säsongen. Alltför ofta har den där sista passningen eller avgörande löpningen saknats. Det är bara att hoppas att det plötsligt lossnar.

I 25 minuten tvingas Stoke till ett byte när Phil Bardsley går av med vad som verkar vara en lårskada.. Marc Muniesa kliver in och Stoke skadebekymmer på backsidan fortsätter. En hel och stabil backlinje är naturligtvis en nyckel för att Stoke ska lyckas.

Trots ett rejält spelmässigt övertag för Stoke slutar halvleken oavgjort. Mycket av anfallsspelet har gått via Shaqiri, men än så länge har inte hans inlägg nått fram till en Stokespelare.

Andra halvlek

Matchbilden från första halvleken består i början av den andra. Stoke för spelet, men kommer inte fram till klara målchanser. Efter en kvart mattas Stokes dominans av och Newcastle börjar ta för sig allt mer. Hughes borde nog börja planera ett byte, kanske ta ut Walters och prova med Joselu, Crouch eller Diouf. Efter 70 minuter kommer också bytet. Crouch kommer in istället för Walters och Afellay ersätts av Diouf. 20 minuter kvar att vinna matchen.

Nytillskotten ser inte ut att kunna förändra spelet. Det blir istället Shaqiri som i 80 minuten ser till att det händer något. Han blir framspelad av Diouf, får lite fri yta strax utanför straffområdet och förvaltar det med att fullkomligt dundra in ett skott. 1-0 Stoke! Stoke verkar ha segern som i en liten ask, men ur ingenting skapar plötsligt Newcastle i näst sista övertidsminuten en jättechans och Butland gör en fantastisk reflexräddning på ett skott från nära håll. Underbart av Butland! Och med matchens sista skott slår Arnautovic en jättevolley stenhårt i ribban. Men det gör inte så mycket att den inte gick in. Tre poäng till Stoke.