Those were the days 67

Efter en minst sagt tung start av The Championship, med endast två poäng efter fyra matcher, tittar vi tillbaka till ett tillfälle då det kändes mer uppåt. I dag för tio år sedan (23 augusti 2008) tog Stoke sin allra första seger i Premier League. Stoke hade inlett ligaspelet med att förlora borta mot Bolton med 1-3 i premiäromgången. Nu var det dags för den första Premier League-matchen på Britannia Stadium. Aston Villa, som hade hamnat på sjätte plats föregående säsongen, stod för motståndet.

Det var en minst sagt rafflande tillställning som såg Stoke avgå med segern efter att Mamady Sidibe avgjort på övertid. Liam Lawrence gav Stoke ledningen i den första halvlek på straffspark, sedan Rory Delap blivit fälld. John Carew kvitterade till 1-1 innan Ricardo Fuller gjorde ett konstmål och såg till att Stoke återtog ledningen med endast tio minuter kvar av matchen. Villa lyckades dock kvittera genom Laursen bara fyra minuter senare. Det såg ut att bli oavgjort när Stoke vann ett inkast på offensiv planhalva. Rory Delaps långa inkast skarvades vidare in i mål av Sidibe och den första Premier League-segern var bärgad. Se målen i klippet nedan.

Stoke City – Aston Villa 3-2 (1-0)

1-0 Liam Lawrence (30, straff), 1-1 John Carew (63), 2-1 Ricardo Fuller (80), 2-2 Martin Laursen (84), 3-2 Mamady Sidibe (90)

Stokes laguppställning: Sörensen – Andy Griffin, Leon Cort, Abdoulaye Faye, Carl Dickinson – Liam Lawrence, Seyi Olofinjana, Rory Delap, Amdy Faye (Salif Diao, 72) – Dave Kitson (Mamady Sidibe, 76), Ricardo Fuller (Richard Cresswell, 87)