Those were the days 39

I slutet av 70- och början av 80-talet var Ipswich ett av Englands absolut bästa klubblag. Man tog bl a hem FA-cupen 77/78, UEFA-cupen 80/81, kom trea i ligan 79/80 och blev runner up både 80/81 och 81/82.

Säsongen 82/83 lyckades Stoke City besegra Ipswich i båda ligamötena. I januari 1983 vann man hemma mot Ipswich med 1-0 efter mål av Ian Painter. Några månader tidigare, 18 september, slogs Ipswich tillbaka på Portland Road med 3-2. Se klipp nedan.

Stoke tog ledningen med 0-1 redan i den fjärde minuten då Mickey Thomas på passligt stötte in bollen förbi Laurie Sivell i Ipswichmålet. Innan första kvarten hade gått, gjorde Paul Maguire 0-2 elegant framspelad av Sammy McIllroy. Ipswich jobbade sig dock ikapp till 2-2 innan halvtidsvilan sedan de gamla Tipsextrabekantingarna Alan Brazil och John Wark gjort var sitt mål.

Ordningen skulle dock bli återställd i början av andra halvlek. Paul Bracewell blev nedgjord innanför straffområdet och Stoke tilldömdes en straffspark. Säker exekutor var Paul Maguire, som genom sitt andra mål för dagen säkrade en 3-2-seger för Stoke City.

Stoke slutade säsongen på en stabil trettondeplats och Mickey Thomas blev bästa ligamålskytt med elva fullträffar. Ipswich hamnade på nionde plats, endast en poäng före Stoke.