Those were the days 19

sca

En av Stoke Citys viktigare segrar under 2000-talet var när man på ett närmast osannolikt sätt kvalificerade sig för Play off-finalen till div I (nuvarande Championship), säsongen 01/02.

Stoke hade tagit sig till Play off-semifinal mot Cardiff efter att ha hamnat på femte plats i div II. Den första matchen på Britannia slutade med en 1-2-förlust efter att Deon Burton reducerat Cardiffs tvåmålsledning med fem minuter kvar.

I returen tre dagar senare på Ninian Park så hängde Stoke verkligen på repen. Matchen såg länge ut att sluta mållös innan James O’Connor kunde ge Stoke ledningen i den tredje och sista tilläggsminuten! 1-0 till Stoke, 2-2 sammanlagt och följaktligen förlängning!

O’Connor var även inblandad i Stokes segermål. Hans frispark i 114:e minuten ändrade riktning på Soleymane Oulares bakdel, vilket ställde Cardiffs keeper, Neil Alexander, helt och hållet.

I finalen avfärdadess sedan Brentford på Millennium Stadium med 2-0 och avancemanget till “ettan” var ett faktum.