West Bromwich-Stoke 2-1

Efter två briljanta matcher under julen och med en semifinal i ligacupen i veckan som kommer kändes det som om det här var en match som Stoke inte riktigt skulle orka ladda om till. Och tyvärr blev det så. Tony Pulis West Bromwich vann återigen mot ett blekt Stoke.

Stoke ställer upp med samma manskap som har varit så framgångsrika de senaste omgångarna. En bortamatch mot Pulis-ledda West Bromwich är ingen lätt nöt att knäcka och det det är uppenbart att Mark Hughes vill vinna den här matchen genom att ställa det bästa han har på banan. Stoke har revansch att utkräva mot West Bromwich, i höstens hemmamatch mot dem lyckades Stoke få två spelare utvisade och man förlorade med 1-0.

West Bromwich börjar halvleken bäst, Stoke är lite sömniga och kommer inte riktigt igång. Stoke jobbar in sig i matchen och under mittenperioden styr de spelet och har bollen högt upp på West Bromwich planhalva. Men West Bromwich är väl samlade bakåt och Stoke kommer inte riktigt nära. Bästa chanserna har Geoff Cameron som får ett bra skottläge mitt i straffområdet, Glen Johnson med ett skott från strafflinjen och Arnautovic som också för ett skottläge i ungefär samma läge. Stoke tappar tempo mot slutet och West Bromwich kan spela upp sig och de får också till flera bra lägen. Som tur är sumpar de sina chanser grovt. Första halvlek sluta oavgjort och Stoke behöver öka intensiteten om de ska få med sig ens någon poäng från den här matchen.

Andra halvlek

Andra halvleken forsätter efter samma mönster som första. Stokre kommer inte till och det är uppenbart att Stoke har svårt mot mer försvarsinriktade och rakt spelande lag. Mark Hughes behöver nog fundera på en alternativ spelplan mot en del lag. West Bromwich har inga svårigheter att försvara sig mot Stokes stillastående bolltrillande på mittenplan. Det blir också West Bromwich som tar ledninge efter lite drygt en timme när Stephane Seesgnon plötsligt får hur mycket tid och plats som helst i Stokes straffområde. Mark Hughes byter genast in Joselu i stället för Bojan och några minuter senare kommer Walters och ersätter Glenn Whelan.

Bytena verkar inte få effekt för Stoke. De försöker för all del men det vill sig inte. West Bromwich spelar tight bakåt och ser ut att i lugn och ro kunna bevaka sin ledning matchen ut. Men då slår Jonatha Walters till! Joselu slår ett perfekt inlägg med utsidan av foten som Walters behärskat kan nicka in. Bra byten av Hughes!

Geoff Cameron blir utvisad! En West Bromwicspelare tacklar till Cameron som sveper bort honom med händerna och domaren ger rött kort. Stoke åker på en utvsing mot Bromwich igen! Stoke som var på gång att ta över matchen får istället ägna sig åt att bevaka det oavgorda resultatet. I slutet tappar Stoke allt och West Bromwich får chans efter chans och de kan till slut sätta in 2-1. Onödigt.

Sammanfattning
Ett blekt Stoke hade svårt mot ett tätt spelande West Bromwich. Och när Stoke kom tillbaka och kvitterade åkte man genast på en utvisning. En utvisning som återigen skulle visa sig bara matchavgörande mot West Bromwich som åter kunde slå Stoke när de var i numerärt överläge. En match att snabbt glömma, men det blev ett rejält onödigt poängtapp.