Stoke-Watford 0-2

Med samma laguppställning som i vinnarmatchen mot Swansea tar sig Stoke an Watford på hemmaplan. En lite speciell match dels för att det är Mark Hughes hundrade match som manager för Stoke och dels för att Swedish Stokies är på plats på Britannia.

Där Stoke har tre raka segrar har Watford tre matcher utan vinst. Låt oss hoppas att den trenden fortsätter även den här matchen! Ryan Shawcross är på väg tillbaka från sin ryggskada och var med i truppen, men han är inte uttagen i laget eller på bänken. Även Diouf är tillbaka, men inte heller han kommer att medverka i spelet idag.

Watford får snudd på ett friläge redan efter ett par minuter, men Glen Johnson sträcker ut ett långt ben och kan elegant avvärja. Men Stoke slarvar i uppspelen och under de första fem dominerar Watford.

När Stoke går till anfall är de genast farliga. Shaqiri, Bojan, Arnautovic, Adam. De hittar varandra. Snabbt spel. Bra bollkontroll. Arnautovic nedtagningar på långbollar visar prov på en härlig touch. Men det gäller att Stoke håller uppe bolltempot.

Geoff Cameron linkar av skadad redan efter 8 minuter. Inte bra. Precis när backlinjen börjar se stabil ut. Men den av Swedish Stokies sponsrade Wilson är inget dåligt alternativ. Lite märkligt ändå att inte Marco Muniesa ens är på bänken. En backskada till i matchen och Stoke har ingen back att byta in.

Stoke jobbar sig in i matchen efter en kvart och börjar dominera. Nu väntar vi bara på att den klara målchansen ska dyka upp. Och efter en halvtimme får Arnautovic en jättechans efter ett vältajmat inlägg från Shaqiri, men tyvärr går nicken långt utanför.  Mycket av Stokes anfallsspel går via Shaqiris högerkant.

Utifrån ingenting får Watford en dubbelchans och sätter bollen i ribban två gånger! Bollen hamnar långt ned på Stokes vänsterkant och först sätter Watford en nick i ribban och i momentet efter kommer ett skott som också tar i trävirket. Där hade Stoke tur. Frustrerande för Watford som haft bekymmer med målskyttet hela säsongen, men bara att tacka och ta emot för Stoke.

Men i slutet av halvleken sätter Watford ett-noll. Slarvigt av Stoke. Deeney får i lugn ro placera in bollen bakom Butland från strafflinjen efter att Wollscheid halkat till

Watford började halvleken starkt, men sen tog Stoke över mer och mer. Men ett disciplinerat och uppoffrande Watfordförsvar höll emot och Watford kan gå in till halvtidsvilan med en ledning.

Andra halvlek

En nervös öppning i andra halvlek. Hughes får nog börja fundera på byten ganska snart. Watford har mycket folk hemma och är farliga i sina attacker. Och mycket riktigt. Peter Crouch kommer in i stället för Joselu och Jon Walters ersätter Shaqiri. Old school Stoke! Men inläggen till Crouch lyser med sin frånvaro och Walters får inte till det. Hafsigt spel från båda håll under de första 20 minuterna av halvleken. Stoke behöver lyfta sig rejält om de ska vara med i matchen.

Ett individuellt misstag av Mark Wilson i 69 minuten gör att Watford kan öka fram till 2-0. Stoke pressar och försöker, men de tappar lagspelet. Varje spelare försöker själv skapa något, men det håller inte. Watford kan enkelt avvärja Stoke resten av matchen och det är nog snarast närmare 3-0 än en reducering,

Det är bara att lyfta hatten åt Watford. En taktiskt väl genomförd match och en rättvis seger. Stoke spelade stundtals bra under första halvlek, men hade svårt att komma till rena målchanser. Efter Watfords andra mål hittade Stoke aldrig tillbaka. Ingen spelare tog tag i spelet utan Stoke föll sönder i elva enheter istället för att spela som ett lag. Och med Camerons tidíga skada blev backlinjen åter sårbar. Wilson som inte har spelat mycket hade ingen bra dag i försvaret. Det är bara att ta nya tag i matcherna mot Chelsea och Newcastle framöver.