Stoke-Tottenham 0-4

Med nya spelare i truppen fanns hoppet att Stoke kunde ta säsongens första seger. Men efter en godkänd första halvlek raserade Tottenham Stokes planer helt genom att ta en till slut alltför enkel seger med 4-0.

Stoke börjar matchen bra. Redan efter fem minuter har de  fått ett par småchanser. Joe Allen har vunnit flera bollar på mittplan och framåt är Arnautovic på hugget.

Tottenham har haft en ok start på hösten och de har ett starkt lag med Harry Kane på topp. Men förhoppningsvis får de inte till det idag!

Glenn Whelan slarvar med bollen och drar på sig ett gult kort, Stoke får vara försiktiga där. En tappad boll och Tottenham är livsfarliga. Men fortfarande efter tio minuter är det Stoke som styr spelet. Laget ser faktiskt bra ut, till och med hörnorna är farliga. Efter en trippelhörna är bollen nära att studsa fram till ett öppet läge.

Spelet jämnar ut sig efter 20 minuter, Tottenham har än så länge inte skapat några farligheter. Cameron som högerback ser lite osäker ut, han har tappat boll vid flera tillfällen och han lever farligt i straffområdet då han är lite sen in i närkamperna. Indi bredvid Shawcross har däremot börjat bra. Lugn och trygg. Kanske kan det bli lite mer stabilt i försvaret ett tag framöver.

Efter 25 minuter har Tottenham lyft upp spelet allt mer och de får till ett farligt skott som Given kan tippa ut till hörna. En hörna som tur är rinner ut i ingenting för Tottenham.

Vilken chans! Arnautovic råkar få in bollen bakom Stokes backlinje till en helt fri Dele Alli som lyckas med att slå bollen flera meter utanför. Tack för den missen! Där hade Stoke tur.

Domaren Anthony Taylor vill visa sig på styva linan och ger först Arnautovic ett gult kort för filmning och skickar sedan upp Hughes på läktaren när han protesterar. Domaren har inte riktigt kontroll över matchen i slutet av halvleken.

Ajdå. I 41 minuten får Tottenham till ett fint anfall där Eriksen spelar in till en helt fri Son som bara kan styra in bollen bakom en chanslös Given. 1-0 till Tottenham. Där tappade försvaret markeringarna när Son smög upp.

Stoke öppnade starkt under den första kvarten, sen kom Tottenham in i matchen allt mer och de kunde också ta ledningen i slutet i av halvleken.

Andra halvlek

Inga byten i halvlek. Mark Hughes kommunicerar med bänken via mobilen. Hoppas mottagningen är bra. Bony är nära att nicka in bollen i eget mål efter en hörna,. Pust. Bony har annars inte fått mycket att jobba med. Att Stoke inte har gjort mål har inte bara varit för att de haft dåliga avslutare. Kommer det inte fram några bollar är det svårt att göra mål. Arnautovic och Walters har försökt komma runt på kanterna i den här matchen, men inte fått till det eller också har de hamnat i offsidelägen.

Shawcross nära! Efter en hörna får han ett bra läge från nära håll, men bollen rinner utanför. En skaplig öppning av Stoke i andra halvlek. En gnutta flyt nu bara så.

Men bollen rullar inte Stokes väg den här eftermiddagen heller. Heung-Min Son placerar stenhårt in 2-0 efter en snabb omställning där Eriksen löper upp med bollen i mitten innan han spelar fram Son som kan avsluta från straffområdesgränsen lite till vänster. . Stoke hinner inte riktigt med bakåt när spelet går fort.

Stoke får till en halvchans som leder till en hörna. Men istället för en reducering är det Tottenham som enkelt kontrar in 3-0. Stokes sistaplacering i ligan ser ut att fortsätta åtminstone en vecka till och den där första segern likaså.

Stoke verkar ha gett upp. Det ser tveksamt och lamt ut. Även om det känns kört borde Stoke få in ett par nya spelare som kunde skänka en viss värdighet åt eftermiddagen åtminstone. Och det blir Whelan som kliver av och Bojan som kommer in i 67 minuten.

Tottenham dominerar spelet rejält och det ger resultat i 70 minuten då Kane enkelt kan sätta dit 4-0. Stoke är i kris. Efter en godkänd första halvlek har laget fallit samman totalt och nu är det bara frågan hur stor förlusten blir.

Charlie Adam byts in istället för Imbula efter målet. Tottenham fortsätter att få stora ytor. Stokes försvar har fler hål än en schweizerost för tillfället.

Efter en hörna är Stoke nära att reducera. Vore ändå skönt med en reducering för att kanske lite stärka självförtroendet. 1-4 mot Manchster City och så 0-4 just nu mot Tottenham. Det är två tunga förluster.

Avslutningsvis

På papperet har Stoke en bra trupp. På planen fungerar det inte alls. De närmaste matcherna, som inte ser alltför oöverkomliga ut, kommer bli absolut nödvändiga att vinna om Stoke ska undvika att hamna i bottenträsket. Stoke behöver få en tydligare organisation i försvaret, få till en tyngre press i anfallsspelet och börja komma till avslut och så måste de öka tempot. Saker ser periodvis bra ut, men det går för långsamt vilket gör att motståndarna får tid att försvara sig och får tid att komma in i Stokes straffområde och skapa chanser.