Stoke-Liverpool 1-2

Stoke gjorde en klart godkänd insats och ledde också matchen länge och väl. Men Liverpool kunde ändå vända matchen och ta hem tre poäng.

Stoke som inför den här matchen hade förlorat tre raka var inte direkt favorittippade. Liverpool å andra sidan hade haft det svårt med bortamatcherna i år. Men då den här säsongen inte verkar det året då Stoke har marginalerna på sin sida blev det ändå Liverpool som lyckades vända en negativ trend.

Stoke dominerade och ledde också efter en stark första halvlek. Ett skadedrabbat Liverpool hade inte mycket att sätta emot Stoke och Stokes ledning kunde varit större än 1-0 i halvtid. Shaqiri var tillbaka i Stoketruppen och det var också han som stod för mycket av det kreativa av spelet Målet kom efter en snygg löpning av Shaqiri på högerkanten och ett perfekt inlägg som Walters bara hade att sätta pannan mot för att gör mål.

I andra halvlek bytte Liverpool in Sturridge, Firmino och Coutinho och med dem på planen var Liverpool det klart starkaste laget. Firminos ledningsmål var riktigt snyggt. Han fångade upp ett långt uppspel och slog stenhårt in den i mål. Mignolet i Liverpoolmålet har varit lite skakig i perioder, tyvärr hade han en bra dag i dag. Efter en hörna hade Stoke fyra man fria framför mål, men när de väl hade bestämt sig vem skulle skjuta in bollen hade Mignolet hunnit fram för att täcka. Och när Berahino bara skulle stöta in sitt första mål i Stoketröjan efter ett lysande inlägg från Arnautovic var Mignolet också där.

Trots förlusten och att Stoke börjar bli oroväckande nära att hamna i nedflyttningsstriden såg trots allt dagens match bättre ut än på sistone. Nu har Stoke Hull, Swansea och West Ham i de kommande tre matcherna. Där har Stoke möjlighet att spela sig bort från bottenstriden och få en lugn avslutning på säsongen.