Stoke-Leicester 2-2

Ska säsongens första seger komma mot succélaget Leicester? Stoke startar med Bojan Krkic från start, låt oss hoppas att hans närvaro stabiliserar laget och att vi äntligen för se det första målet på Britannica den här säsongen.

Med en småskadad Diouf utanför laget får Jon Walters chansen från start. Matchöppningen är jämn. Första chansen kommer för Leicester på ett skott utanför straffområdet som Butland plockar lätt. I anfallet efter får Stoke en jättechans där bollen retligt rullar precis bredvid Shaqiri i öppet läge.

Mååååål! Arnautovic gör en lysande löpning på vänsterkanten innan han viker av inåt mitten och serverar bollen perfekt till Bojan som snyggt springer in mellan mittbackarna och enkelt placerar in bollen. Precis den start som Stoke behövde!

Stoke tar efter målet över spelet. Med stor självsäkerhet spelar de snabbt kortspel och Bojan, Arnautovic och Shaqiri lyckas spela runt Leicesters mittfält. Men Leicester är farliga på kontringar, där får Stoke vara försiktiga.

Mååååål igen! En passiv Huth litar på att den andra mittbacken ska få undan bollen men han fumlar och Walters utnyttjar misstaget och får fri lejd och precis som Bojan kan han enkelt placera in bollen bredvid en chanslös målvakt.  20 minuter spelade och Stoke leder välförtjänt med två mål.

Stoke briljerar de kommande tio minuterna och det är bud på fler mål. Kombinationen Shaqiri, Walters, Arnautovic och Bojan är riktigt bra. Det är det här spelet som vi alla hoppats på. Nu gäller det bara att Stoke inte blir övermodiga, Leicester visar vid ett par tillfällen igen att får de en kontringschans är de snabba att komma till avslut. Som tur är är Jack Butland bra med i matchen och spelar stabilt. Nu gäller det bara för Stoke att  inte släppa in ett mål i slutet av halvleken.

Och det lyckas de med. Efter säsongens bästa spel kan Stoke gå in till halvtidsvilan med 2-0 i ryggen.

Andra halvlek

Aj. En olycklig tackling av Arnautovic leder till straff för Leicester. Och de reducerar. En mardrömsstart i början av andra halvlek. Nu gäller det att Stoke fortsätter  att spela ut och inte börja backa hem. Leicester får plötsligt ny energi, de vinner närkamperna och Stoke får slå ifrån sig. Det är bara att hoppas att Stoke kan rida ut stormen och åter börja kontrollera matchen. Ett Stokemål till skulle förmodligen släcka Leicester nyupptäckta hopp.

Efter en dryg kvart får Leicester en jättechans att kvittera men Jack Butland ser till att Stoke behåller ledningen. Spelet är mer öppet nu. Marc van Ginkel och Shaqiri missar skapliga skottlägen utanför straffområdet. Nästa mål, om det blir något, är som alltid oerhört viktigt. Kom igen Stoke!

Spelet böljar fram och tillbaka. Men så plötsligt får Leicester ett friläge och kvitterar. Vad är det som händer? Precis som mot Aston Villa är Leicester på väg att vända ett 0-2 underläge. Svagt av Stoke att tappa matchen så här. Nu är det upp till bevis för Stoke att prestera. Ett oavgjort resultat eller en förlust skulle med tanke på första halvlek vara rejält underkänt.

Spelare blir trötta. Peter Crouch byts in istället för Marko Arnautovic i den 75 minuten. Få se om han kan nicka in en boll och ge Stoke en hett efterlängtad seger. Vore roligt om Crouch kunde knäcka Huth i en nickduell i matchens sista minut!

Matchen är helt öppen. Shaqiri får en frispark precis utanför straffområdet som han själv sedan slår och prickar mål, men bollen hamnar mitt på målvakten. Hughes byter in Stephen Ireland istället för van Ginkel och Odemwingie istället för Bojan. Kan Stoke få in ett mål till? Tyvärr gör bytena att Stoke tappar tempo. En Bojan med speltempo och ork i kroppen kommer bli nödvändig för Stoke. Det var en fröjd att se honom periodvis i första halvlek.

Det blir inga fler mål och ett oavgjort resultat känns som en förlust. Stoke har så mycket talang i laget. När ska det visa sig i resultaten? Men ett steg framåt idag i alla fall.

Sammanfattningsvis:

En fantastisk första halvlek där den olyckliga straffen i början på andra halvlek vände matchbilden. Stoke ännu utan seger. Fortfarande saknas stabiliteten där laget blixtrar till i perioder, men en match är trots allt 90 minuter. Att spela bra i 25 eller 45 minuter räcker inte. Positivt ändå är att Bojan Krkic spelade bra och att samspelet mellan honom och Arnautovic stundtals var fantastiskt.