Stoke-Leicester 2-2

Med tanke på att Stoke två gånger hämtade upp ett underläge får det oavgjorda resultatet ses som godkänt.

Matchen öppnade med ett försiktigt Stoke som såg ut att fortsätta försöka vårda spelet bakåt. Det eleganta och finlirande, om än ojämna, laget från några år sedan är borta. Stoke ligger idag betydligt närmare det som folk utifrån ser som ett typiskt Stoke, hårt kämpande, hårda i närkamperna och långa bollar på Crouch.

Leicester har inte börjat säsongen så bra, men de har allt mer kommit igång. Och de är fortfarande snabba i omställningarna. Ger du Leicester yta och har tappat folk bakåt, då blir det farligt. Men det var på en hörna som de tog ledningen, Mahrez slog in bollen till Maguire som nickade ned den till Vicente Iborra som kraftfull tryckte in ledningsmålet.

Efter målet hade Leicester en bra period och de var nära att utöka ledningen ett par gånger om. Som tur var blev det istället Stoke som kunde kvittera. Choupo-Moting skarvade elegant bollen till en helt fri Shaqiri som inte gjorde några misstag. Han knorrade in bollen bakom utmärkta Schmeichel. 1-1 och det blev ett resultat som stod sig halvleken ut.

Embed from Getty Images

Andra halvleken blev jämnare än första. Båda lagen hade chanser, men  det blev Leicester som genom en snygg och skicklig soloräd av Mahrez åter tog ledningen. Leicester backade efter målet hem en aning och Hughes bytte in Crouch i 69 minuten. Och Crouch behövde bara fyra minuter innan han distinkt och otagbart nickade in kvitteringen efter en hörna. Crouch var sedan i matchens allra sista sekunder nära att nicka in ett segermål, men Schmeichel var den gången med på noterna och kunde göra en fin räddning. 2-2 och ett resultat som får ses om rättvist, även om båda lagen nog känner att de kunde fått med sig tre poäng.

Efter grismatchen mot Watford fick Stokes försvar beröm och de gjorde även idag en klart godkänt match. Åren om det märktes att de hade svårare mot Leicesters snabba spel och spelare än mot Watfords mer fysiska anfallsspel. På mitten slet och kämpade framförallt Joe Allen förtjänstfullt. Sobhi fick åter chansen från start och inte heller i den här matchen övertygade han. Choupo-Moting på topp är inte den bästa lösningen. Han är stor och stark, men skulle behöva någon mer bredvid sig. På bänken satt Berahino, Jesé och Crouch och det blev Crouch som åter kom in och räddade poäng till Stoke. Undrar om han inte får starta nästa match. Shaqiri till slut, han gjorde inte en av sina bästa matcher. Tappade boll, ramlade omkull och var inte riktigt med i spelet. Men han gjorde ändå ett mål och en målgivande passning. Ett Stoke utan även en relativt svag Shaqiri är fortfarande ett bättre lag än ett Stoke utan honom.