Stoke-Hull 3-1

Det började så bra. Stoke spelade ut Hull och fick redan i sjätte minuten betalt för det när Shaqiri hittade Marko Arnautovic i straffområdet och Arnautovic efter ett par dragningar drämde in 1-0 till Stoke. Bara några minuter senare hittar Shaqiri Arnautovic igen, men tyvärr kunde han inte kontrollera volleyn utan skottet hamnade högt över.

Men, som så ofta förr, Stoke tappade spelet och motståndarlaget tog över. Hull förtjänade en kvittering innan halvtidsvilan, men otur och en storspelande Lee Grant gjorde att Stoke hade ledningen efter 45 minuter.

Andra halvlek började som den första slutade. Hull pressade och Stoke gjorde enkla misstag. Och åter var det Erik Pieters som ställde till det när han helt onödigt utan press fumlade ut en boll till hörna. Hull tog till vara chansen och kunde kvittera i 51 minuten. Nu såg det mörkt ut för Stoke.

Mark Hughes gjorde då något så ovanligt som ett dubbelbyte redan i 58 minuten. Berahino och Charlie Adam gick av och Walters och Crouch kom in. Ett inte helt populärt byte på olika Stokeforum. Men, Hughes byte visse sig vara ett lyckodrag. Stoke bytte till ett rakare och enklare spel och tog åter över matchen. Walters och Crouch tog också tillvara på tillfället och efter ett perfekt inlägg från Walters kunde Crouch majestätiskt nicka in ett ledningsmål. Där räddade de förmodligen Hughes tränarkarriär i Stoke. 2-1 Stoke och lyfta av medvinden fortsatte Stoke att hitta ytor när Hull blev tvungna att satsa framåt.

I 80 minuten kunde matchens lirare, en spelare som varit omdiskuterad under hela våren, punktera matchen på ett makalöst sätt. Xherdan Shaqiri tog emot bollen, från Arnautovic, en bit utanför straffområdet, tog ett steg inåt och slog den helt otagbart rakt upp i målvaktens högra kryss. Ett mål som som måste bli en favoritkandidat till årets Stokemål. 3-1 och tre viktiga poäng var klara.

Stokes ytterbackar, det centrala mittfältet, avslutaren på topp. Frågor som kommer att behövas diskuteras då Stoke inte är tillräckligt starka i de positionerna. Men idag nöjer vi oss med att Stoke kunde kämpa sig till en trepoängare och glädjas åt målen från Arnautovic, Crouch och Shaqiri. Ett glädjeämne till var att Jack Butland var tillbaka i laget som reserv till Grant.