Stoke-Bournemouth 1-2

Det blåste rejält på Bet 365. Och det börjar vina i knutarna för Mark Hughes efter ännu en svajig insats från Stoke. Förlust mot Bournemouth och Stoke är nu på väg in i bottenstriden.

Småskador i backlinjen har tvingat Mark Hughes till ständiga småändringar. Efter raset mot Manchester City förra veckan ställde Stoke här upp med Kurt Zouma, Ryan Shawcross och Geoff Cameron längst bak med Glen Johnson och Erik Pieters som vingbackar. Och det blev tydligt på en gång att det inte var den mest stabila backlinjen. Bournemouth kom enkelt igenom flera gånger i början och efter 16 minuter var det 0-1 efter att Stoke blivit upprullade på högerkanten. 0-2 kom på straff ett par minuter senare efter en klumpig brytning från Shawcross. En Shawcross om såg långsam och ringrostig ut i hela matchen.

Men försvaret lämnades under första halvleken samtidigt åt sitt öde då Glen Johnson och Pieters tappade positioner och Joe Allen och Fletcher kunde inte alls stå upp mot Bournemouths snabba spel. De enda som fick godkänt efter 45 minuter var Jesé som visade prov på sin kvalité.

Stoke hade dock några målchanser, Diouf hade ett skott från sidan som Begovic räddade säkert, Chopou-Moting nickade utanför i ett bra läge och Shawcross styrde en boll precis bredvid stolpen i slutet av halvleken. Men Bournemouth gick till halvtidsvila med en välförtjänt om än något för stor ledning.

Embed from Getty Images

Stoke tryckte på i andra halvlek. Crouch kom instället för Glen Johnson i 59 minuten och Stoke byggde upp en rejäl press.  I 63 minuten gav pressen resultat, Diouf knäade in en reducering. Hoppet levde! Men närmare än att Jesé mycket väl kunde ha fått med sig en straff när han föll djupt nere i straffområdet kom inte Stoke. Stoke slet och kämpade, men det räckte inte till. Frånvaron av Shaqiri som kan avgöra en sådan här match var tydlig. Tre tappade poäng, ett resultat efter en alldeles för passiv öppning, och situationen för både Stoke och Hughes ser mörk ut. Hughes beslut att dessutom byta ut Jesé i slutet, dagens klar bästa Stokespelare, mot Berahino, som inte gjort mål på över 30 matcher i Premier League, visade åter prov på att Hughes fingertoppskänsla inte alltid är den bästa.