Newcastle – Stoke 2-1

Newcastle tog en välförtjänst trepoängare mot ett Stoke som aldrig hittade sitt spel.

Det är inte lätt att vara Stokefan. Efter 2-2 mot Manchester United senast fanns känslan att det här skulle bli en lätt och stabil seger. Och kanske hade spelarna det med sig i bakhuvudet för det såg både lojt och oinspirerat ut. Stoke började matchen med att trilla boll, men det var tydligt att Newcastle var det hungrigare laget. Efter första halvlek kunde också Newcastle gå till ledning med 1-0, ett resultat som kunde varit större om inte Stokebekantingen Joselu hade missat flera frilägen.

Shaqiri kunde dock kvittera i andra halvlek efter ett välplacerat skott från straffområdesgränsen. Shaqiri kom inte till sin rätt idag, men som alltid gör han något i varje match En briljant passning eller som här ett mål ur ingenting. Men glädjen blev inte långvarig för Stoke. Newcastle tog lite drygt tio minuter efter kvitteringen åter ledningen efter en hörna i 68 minuten och det var en ledning de sedan höll hela matchen. All heder åt Newcastle som kämpade och sprang hem den här segern. Stoke får hämta sig till nästa hemmamatch mot Chelsea och inse att de vinner inga matcher om de inte faktiskt jobbar för det i nittio minuter.

Några nedslag av det mer negativa slaget

Kevin Wimmer visade att han inte har spelat många minuter den senaste tiden. Backlinjens svaga sida i den här matchen.

Diouf som vingback är en nödlösning. Han springer och sliter, men vid första baklängesmålet tappade han sin spelare.

Om Joe Allen inte har en bra dag borde han inte vara på planen.

Jesé har en sjuk son. Han borde få tid att vara hemma och ta hand om honom istället för att spela halvhjärtat

Ramadan som kom in i andra halvlek istället för Jesé visade att han gillar att ha boll. Lite väl mycket då han stannade upp spelet hela tiden.

Erik Pieters gjorde inte många rätt idag.