Manchester United-Stoke 3-0

Ännu en 3-0 förlust och ännu en back skadad. Nej. Det här var inte Stokes kväll utan Manchester United kunde ta en bekväm seger mot ett Stoke som är ur form.

Det är Manchester United som tar kommandot under de första minuterna. Stoke ställer åter upp med Crouch på topp och Arnautovic är tillbaka från start efter sina småskador. Däremot får Shaqiri starta på bänken.

Efter tio minuter börjar Stoke komma in i matchen. Med Crouch på topp får Stoke en naturlig ingång till straffområdet. Crouch vinner i stort sett alla höjdduellerna och kanske kan Stoke också bli starkare i fasta situationer genom honom. Stoke är det enda laget i PL som inte gjort mål på hörna den här säsongen. Sannerligen nya tider!

Precis när det känns som om Stoke börjar bli bekväma gör Manchester United mål. Borthwick-Jackson kommer alltför lätt fri på Stokes högersida och slår ett inlägg som går rakt igenom Stokeförsvaret till Jesse Lingard som enkelt kan nicka in bollen. I anfallet efter målet är det nära 2–0! Återigen kommer United igenom på Glen Johnsons kant, men som tur är går skottet i burgaveln Men Stoke är inte heller ofarliga. Crouch nickar ned bollen vid ett par tillfällen som ger bra skottchanser som tyvärr täcks upp.

I 23 minuten får United till en kontring och bollen kommer ut till Martial som är alldeles fri på högerkanten, Glen Johnson är långt borta, och Martial kan snyggt knorra in bollen i Butlands vänstra kryss. 2–0 United. Det här ser inte bra ut. United kommer alldeles för enkelt igenom Stokes försvar. Efter en halvtimme tvingas Wollscheid ut efter en skada och han ersätts av Bardsley. Glen Johnson går in i mitten tillsammans med Muniesa och Bardsley tar kanten. Stokes försvar är nu än mer skakigt. Frånvaron av Shawcross har varit tydlig och om också Wollscheid blir borta är det en akut backkris.

På twitter gnälls det så har dags i matchen ofattbart mycket. Allt är fel! Besvikna fans är besvikna fans, men med lite tur kunde Stoke fått in något av de sex skott skott de haft från straffområdesgränsen och matchbilden skulle varit en helt annan. Det är fortfarande en dryg halvlek att försöka göra något. Även om det ska erkännas att det är betydligt troligare att United utökar ledningen då Stokeförsvaret i den här oplanerade uppsättningen är rejält instabilt. Och ska de klara av en comeback krävs det också betydligt skarpare spel från Stokes anfallare. Framförallt Jon Walters har haft en ganska bedrövlig match så här långt, men inte heller Arnautovic eller Crouch har presterat speciellt bra.

Andra halvlek

Stoke ser ut att vara taggade efter pausvilan. Arnautovic kommer fram bra efter ett par minuter, han viker snyggt in i banan och skapar ett bra skottläge. Men typiskt nog för den här matchen slår han bollen högt högt över och luften går ur Stoke. Det är istället United som åter elegant spelar sig fram nästan ända in i mål och Rooney kan med ett stort leende i ansiktet placera in 3–0. Och nu är det helt kört och det är bara för Stoke att försöka hålla ned siffrorna och kanske passa på att lufta några spelare som inte fått mycket speltid. Och mycket riktigt. Stephen Ireland byts in istället för Bojan i 60 minuten. Efter det blir det mest en väntan på att slutsignalen ska komma som en befriare. Som den engelska kommentatorn säger när han försöker hitta något positivt för Stoke, det är inte så långt hem i alla fall.

Till slut

Inte mycket att säga om den här förlusten. Ett Manchester United som efter sin tidiga ledning kunde spela ut mot ett Stoke där backlinjen utan Shawcross och sen även utan Wollscheid darrade som ett asplöv. Och när Stoke inte hade någon som helst gnutta tur i avsluten, avsaknaden av en målskytt som kan sätta halvchanserna eller åtminstone pricka målet är stor, är det här ännu en match på sistone som Stokefans gör sitt bästa för att förtränga. Heder åt Stoke dock för att de fortsatte att försöka i åtminstone 80 minuter trots det stora underläget. Även stort cred till Stokeklacken som långt in i matchen sjöng Delilah för full hals. Nu får vi hoppas att Imbulas ankomst till Stoke ger lite glöd och stabilitet till mittfältet och att både Shawcross och Wollscheid snart är tillbaka. Då kanske våren blir betydligt roligare än vad januari har varit för Stokes del.