Arsenal – Stoke 2-0

Efter landslagsuppehållet är det åter dags för Premier League. Tidigare under dagen har Chelsea förlorat klart mot Everton mot 3-1. Kan vi hoppas på att Stoke som Everton kan överraska och åka hemåt med den första segern i bagaget? För första gången under säsongen kommer Stoke starta med två anfallare, Diouf och Joselu. En offensiv satsning på bortaplan!

Men det är Arsenal som öppnar starkt. Snabbt passningsspel, bra förflyttningar och ett stillastående Stoke hänger inte alls. Med tur och en storspelande Butland lyckas inte Arsenal ta ledningen under de första tio minuterna. Stoke har ett starkt mittfält och anfall, men spelarna där tar inte alltid ett defensivt ansvar. Och med en för Stoke ovanligt svag backlinje blir det ytor framför straffområdet som motståndarna kan utnyttja.

Efter en kvart lugnar Arsenalstormen ned sig. Tempot sjunker och Stoke kan jämna ut spelet och hålla ihop försvaret bättre. Men det vore synd att säga att Stoke spelar bra. Ingen spelare får till det ordentligt och Arsenal sätter vid flera tillfällen Butland på prov igen.

Mark Hughes stuvar om i Stokelaget efter 25 minuter. Diouf backar ned till mittfältet, Shaqiri går in i mitten och Joselu blir ensam anfallare. En nödvändig första förändring. Troligen kommer Hughes byta tidigt i andra halvlek för att få ett lag som bättre kan möta upp Arsenal.

I 31 minuten håller det inte längre. Arsenal tar genom Theo Walcott ledningen efter en kontring. Inte mycket att säga om det. Som spelet sett ut är det helt rättvist. Det är bara att hoppas att Stoke kan lyfta sig i andra halvlek som de gjorde mot Tottenham.

Under de sista tio minuterna av halvleken växlar Arsenal ned lite och Stoke kan skapa några halvchanser, Joselu får till en halvvolley som går rakt på Czech och i korta perioder kan Stoke hålla bollen på Arsenals planhalva.

Åter en svag halvlek av Stoke. Även om Arsenal varit bra har Stoke inte alls fått till det.

Andra halvlek

Det är inga byten i halvtid, få se om Hughes troliga utskällning av Stokespelare ändå kan få laget att prestera bättre. Stoke öppnar andra halvleken lite bättre, men det är fortfarande slarvigt och skakigt. Diouf är svag bakåt, Bardsley som ersätter en skadad Glen Johnson är ringrostig.

Stephen Ireland kommer in i istället för Joselu i den 57 minuten och han tar Shaqiris plats i mitten. Shaqiri kliver ut på kanten och Arnautovic går upp som forward. Stoke börjar faktiskt genast skapa chanser. Shaqiri får så när igenom ett par skott, Arnautovic hugger, Diouf är nära. I 74 minuten går Diouf ut och Bojan Krkic kommer in. Men Stoke kommer aldrig riktigt nära. Arsenal har de bästa målchanserna och fem minuter från slutet punkterar Giroud matchen genom att lite för enkelt nicka in en frispark. 2-0 till Arsenal och hur man än vrider och vänder på det är det ett helt rättvist resultat.

Jack Butland var utan tvekan Stokes bästa spelare. Den stora besvikelsen var Diouf som inte alls fick till det idag. Efter den här förlusten är Stoke sist i ligan. Inte alls den start som vi alla hoppades på. Nu väntar Leicester, Bournemouth och Aston Villa i de tre kommande ligamatcherna. Det är bara att hoppas på att det blir nio poäng där.